Как да се справим с емоциите си и да разпознаем депресията?

Пристъпите на тревожност се превръщат в ежедневие

04.09.2021 | 09:10 Редактор: Юлия Христова
Как да се справим с емоциите си и да разпознаем депресията?

Животът е като влакче в увеселителен парк. Има своите върхове и спадове. Всичко това ни създава напрежение, стрес, води до изтощение. Искаме да бъдем идеални в работата, връзката си, семейството. Твърде много изисквания имаме към себе си, другите към нас също. И всичко това в даден момент се превръща в разрушителна сила, водеща до депресия. Кои са притеснителните знаци, че може би страдате от нея?

Лесно се дразните

Напоследък се чувствате засегнати от най-малките неща? Виждате по-често негативното около вас, лесно губите търпение. Имате усещането, че не можете да се справите с емоциите си и разочарованието сякаш ви следва, от хора, ситуации. Това определено е един от първите признаци, че депресивните настроения се опитват да превземат живота ви.

Липса на мотивация

Липсата на мотивация и вяра в живота, в хубавото, усещане, че следва нещо лошо... Вероятно целите, които сте си поставяли за работата, връзката ви, живота като цяло сега са загубили смисъл. Нямате никаква мотивация да ги осъществите, просто искате да живеете ден за ден и с нетърпение очаквате почивните дни. Определено се нуждаете от положителна промяна, от емоционален детокс, а защо не и разговор със специалист психолог, с който да дискутирате тези ваши усещания и демотивация.

Изпитвате пристъпи на тревожност доста често

Има ли причина това да се случва? А може би напоследък сте твърде стресирани, преуморени? Пристъпите на тревожност се превръщат в ежедневие. Притеснявате се излишно, за малки неща. Време е да си обърнете внимание!

Нарушение на съня

Преобладаващото чувство на изтощение ви затруднява да успокоите мислите си и да заспите или пък се будите нощем, потъвайки в негативни настроения. Тялото винаги ни показва, когато стресът е в повече и сме допуснали да ни контролира. Безсънието води до редица здравословни неразположения и сериозни заболявания, пише az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК