Кои са някои от най-полезните употреби на аргановото масло?

Аргановото масло е един прекрасен начин да направите косата и кожата си още по-красиви, меки, гладки и сияещи

28.08.2021 | 15:19 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са някои от най-полезните употреби на аргановото масло?

Аргановото масло е един прекрасен начин да направите косата и кожата си още по-красиви, меки, гладки и сияещи. То е основна съставка в редица козметични продукти и това не е случайно. Аргановото масло притежава фантастични свойства, които дори надхвърлят ползите му в красотата. То има качества, които могат да бъдат полезни и ценни в грижата за кожата.

Кои са някои от най-полезните употреби на аргановото масло?

Средство за защита от слънчевите лъчи

От векове аргановото масло се използва от африканското население като средство за защита от вредните слънчеви лъчи. Антиоксидантите в него имат свойството да предпазват кожата и да стимулират обновлението на кожните клетки. Антиоксидантите в аргановото масло имат и друга важна функция. Те намаляват риска от рак на кожата, възникнал вследствие на продължително излагане на слънце. Ето защо аргановото масло е част от състава на редица слънцезащитни продукти.

Хидратант

Аргановото масло има силно изразени овлажняващи свойства. То възвръща жизнения вид на кожата, подхранва и хидратира в дълбочина. Заради тези си свойства то се влага в редица сапуни, балсами, лосиони, шампоани, кремове. Аргановото масло съдържа изобилие от витамин Е, който подпомага задържането на влагата в кожата и има хидратиращи свойства.

Изравнява тена

Пигментните петна по кожата са проблем, с който се сблъскват много хора, особено през лятото. За да изравните тена си и да премахнете тъмните петна от кожата, можете да използвате чисто арганово масло. То озарява кожата, изравнява тена и го прояснява.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
стоян нетърпимов
преди 2 години
арганово масло ХАХАХА ЗНАЧИ ИМА ИЗВЪНЗЕМНИ знаят ли изобщо какво пишат в ИНТЕРНЕТ?????????????????? Сигнализирай за неуместен коментар