Какви са ползите от маслото от авокадо при акне?

То е много богато на полезни мононенаситени мазнини

10.05.2021 | 16:50 Редактор: Жаклина Иванова
Какви са ползите от маслото от авокадо при акне?

Авокадото е много богато на полезни мононенаситени мазнини. То е полезно за балансиране на диетата, доставя ценни антиоксиданти, изключителен източник е на фибри и има цялостен здравословен ефект върху организма. Маслото от авокадо има полезни свойства и в борбата с акнето. То намалява възпалението и може да облекчи състоянието на кожата при акне.

Маслото от авокадо има високо съдържание на витамин Е, който е мощен антиоксидант. Има овлажняващ, хидратиращ и подхранващ ефект, като същевременно потиска възпалението в кожата и стимулира регенерацията на клетките.

Какви са ползите от маслото от авокадо при акне?

Витамин Е е една от главните причини маслото от авокадо да е толкова полезно за кожата при акне. То има противовъзпалителен ефект, потиска секрецията на себум и намалява появата на нови пъпки.

Маслото от авокадо е много богат източник на омега-6 мастни киселини, които регулират хидратацията на кожата и намаляват възпалението. Прилагането на масло от авокадо върху кожата намалява зачервяването и може да помогне за по-бързото заздравяване на пъпките и свиването на порите.

Подхранва кожата отвътре

Ако често включвате авокадото в диетата си, кожата ви ще ви е благодарна. Можете да консумирате не само авокадо, но и масло от авокадо. То може успешно да замени други видове течни мазнини, които са рафинирани и не толкова полезни за организма. Маслото от авокадо може да се консумира в сурово състояние. Подходящо е и за готвене.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК