Как да приготвим вегетариански соеви кюфтета

Печете за 10-15 минути или до златисто от едната страна

25.08.2021 | 14:52 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим вегетариански соеви кюфтета

Няма значение дали си вегетарианец или не - тези соеви кюфтенца за прекрасна идея за вкусен обяд или вечеря.

Продукти:

- 400 мл гореща вода

- 225 г соева кайма

- 1 и ¾ супени лъжици соев сос

- 2 супени лъжици олио

- 1 глава лук, нарязан

- 1 супена лъжица лют червен пипер

- 1 супена лъжица настърган пресен джинджифил

- 1 супена лъжица чесън, пресован

- 1 супена лъжица пресен кориандър

- ½ чаена лъжица сушен риган

- ½ чаена лъжица сушен босилек

- 75 г галета

- 1 яйце, разбито

- 3 супени лъжици пълнозърнесто брашно

- Черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Залейте соевата кайма с горещата вода в купа. Добавете соевия сос. Оставете да се рехидратира за около 5 до 10 минути, съветва az-jenata.bg.

В голям тиган загрейте мазнината на средна към ниска температура. Запържете лука за 10 минути с разбъркване. Добавете лютия пипер, джинджифила и чесъна. Разбърквайте, докато станат полупрозрачни или около 3-4 минути.

Добавете ригана, кориандъра и босилека към каймата. Разбъркайте с вилица. Добавете галетата и яйцето. Омесете каймата. Добавете сместа с лука и пълнозърнестото брашно. Омесете още веднъж. Добавете черен пипер и разбъркайте с пръсти. 

Оформете кюфтета и ги подредете в подготвената тава върху хартия за печене. Печете за 10-15 минути или до златисто от едната страна. Обърнете кюфтетата и печете за още 10 минути.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК