Ледените кубчета не са само за питиетата през лятото

Замразени кафени кубчета стягат кожата

21.08.2021 | 06:30 Редактор: Елеонора Танева
Ледените кубчета не са само за питиетата през лятото

През лятото обичайно използваме ледените кубчета, за да изстудим любимите си напитки. Студените късове създават усещане за свежест и лекота. Но те са  не само допълнение към напитката, но и бюти трик, който помага за намаляване дискомфорта от слънчево изгаряне, редуцира подпухналостта на лицето и клепачите, тъмните кръгове и други.

В грижа за кожата на лицето бихме могли да си приготвим кубчета лед с разнообразни съставки, които доказано имат ползи за нейното здраве и красота. Такива са зелен чай и розова вода.

Масажът с кубче лед върху почистена кожа е като спа терапия у дома. Хубаво е да поставяме ледените кубчета в тензух или да не ги задържаме твърде дълго върху кожата си, тъй като може да доведе до появата на повече спукани капиляри. Да не ги ползваме повече от 1 път седмично.

Кубчета с кафе

Кафето не е просто напитка, то съдържа подмладяващи кожата компоненти, като кофеинът. Ледените кафени кубчета стягат кожата, озаряват я. Всичко, което ви трябва е изстинало кафе (без утайката), което да разпределите във формички за лед. Когато си правите леден масаж на лицето с кубче кафе не е задължително след това да изплаквате кожата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК