Маски с глина за чиста и свежа кожа

Глината е един прекрасен натурален продукт, който почиства кожата в дълбочина и премахва токсините от нея

16.08.2021 | 12:52 Редактор: Жаклина Иванова
Маски с глина за чиста и свежа кожа

Красотата на кожата изисква грижа. Кожата ни се замърсява непрекъснато от околната среда, от носенето на грим, от употребата на всякакви козметични продукти, от естествените секрети от мастните жлези, както и от отлагането на мъртви кожни клетки. Всичко това трябва да бъде дълбоко почиствано редовно, за да бъде кожата здрава, сияеща и жизнена.

Глината е един прекрасен натурален продукт, който почиства кожата в дълбочина и премахва токсините от нея, стимулирайки обновяването ѝ и естествения ѝ блясък. Глината може да допринесе и в контрола на акнето, може да подпомогне лечението на кожни раздразнения, като екзема, псориазис, дерматит.

Ето и няколко примерни рецепти за маски с глина, с които да детоксикирате и почистите кожата си в дълбочина за повече здраве и сияние.

Ексфолираща маска

1 чаена лъжица глина;
2 чаени лъжици хума;
1 супена лъжица кисело мляко;
Малко топла вода;
1 капка масло от чаено дърво;

Смесете всички продукти. Отначало добавете съвсем малко вода, за да разбъркате продуктите. Ако се налага, добавете още малко, за да се получи гладка паста. Нанесете върху почистена и подсушена кожа. Масажирайте няколко минути. Изчакайте още 15-20 минути до изсъхване на маската. Измийте и изплакнете добре с хладка към леко топла вода. Нанесете хидратант.

Енергизираща маска

1 чаена лъжица ситно смляно кафе;
1 супена лъжица какао;
1 супена лъжица глина;
Вода;

Смесете всички съставки, като по същия начин доливате малко вода, за да се получи паста. Нанесете върху чиста и суха кожа. Масажирайте 1-2 минути. Оставете да подейства 15 минути и измийте.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК