Защо Volkswagen се отказва не само от ДВГ, но и от месото?

Концернът ще предлага само вегетариански продукти на служителите си

11.08.2021 | 20:08 Редактор: Десислава Атанасова
Защо Volkswagen се отказва не само от ДВГ, но и от месото?

През 1950 година Volkswagen отвори свиневъдна ферма, с чиято продукция да зарежда месо за столовите за служители в заводите си. 23 години по-късно компанията разшири гамата от предлагани продукти и започна да продава колбаса Currywurst, който дори попадна в каталога за резервни части на Volkswagen под номер 199 398 500 A.

В един момент компанията продаваше повече вурстове (като бройка), отколкото автомобили, но на това вече е сложен край. Главният изпълнителен директор на VW Group – Херберт Дийс, внезапно стана веган и реши да остави служителите си без месо. 

Създаден беше специален екип, който да състави списък от 400 здравословни храни и те вече ще се сервират в столовите в предприятията и офисите на германския производител.

Повече по темата четете на Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК