Вкусно и сочно: Рецепта за свинско с чесън и розмарин

Загрейте фурната на 180 градуса

07.08.2021 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Вкусно и сочно: Рецепта за свинско с чесън и розмарин

Свинското месо е крехко и сочно. То е предпочитано в много традиционни кухни по света. Как да го приготвим с чесън и розмарин?

Продукти:

- 3 скилидки чесън, пресован

- 1 супена лъжица сушен розмарин

- Сол и черен пипер на вкус

- 500 г свинско бонфиле

- 4 супени лъжици зехтин

- 100 мл бяло вино

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресовайте чесъна. Смесете го с подправките. Може да използвате хаванче, в което да смесите всичко до получаване на паста. Нарежете месото на стекове. Втрийте добре пастата в тях. Поръсете със зехтина и го размажете с ръце, така ще полепне навсякъде по месото и подправките. 

Подредете месото в тава и го охладете в хладилник за 2 часа, докато се маринова добре. Извадете от хладилника. Залейте с виното и печете за около 45 минути или до готовност.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК