Как се възстановява Меган Маркъл след раждането и на каква диета разчита?

Консумацията на супи, приготвени със зеленчуци и месо, осигуряват важни хранителни вещества

26.07.2021 | 11:25 Редактор: Искра Ангелова
Как се възстановява Меган Маркъл след раждането и на каква диета разчита?

Изминаха почти 40 дни откакто Меган Маркъл роди второто си дете и ако следва препоръките на своя съветник, тя трябва напълно да се е фокусирала върху възстановяването си, получавайки лечения като масажи и да яде само лесносмилаеми храни.

Д-р Гори Мота е гинеколожка в Лондон, чийто "Метод за нежно раждане" се използва от десетилетия по целия свят за улесняване на бременността и раждането. Освен с Маркъл, която е съветвала по телефона, Мота е работила с високопоставени клиенти като Ел Макферсън и Гуинет Полтроу.

Докато методът ѝ, базиран на комбинация от източна и западна медицина, първоначално се фокусирал върху бременността и раждането, Мота го разширява и включва постнатална грижа, след като чува, че много майки се чувстват изгубени след първите три месеца след раждането.

"Казаха ми, че след раждането сякаш са изчезнали от света и поискаха моята подкрепа. Така че реших да създам следродилна програма", казва тя пред Insider. В програмата са включени традиционни индийски принципи и техники.

Не на хрупкавите храни в първите 6 седмици след раждане

Традиционните азиатски култури насърчават майките да се съсредоточат върху възстановяването си в първите 40 дни след раждането. Китайската версия на обичая пък се основава на убеждението, че раждането нарушава баланса на тялото между ин (студено) и ян (горещо).

Именно затова в някои случаи се препоръчва на майките да избягват физическа активност, студени храни и напитки, студена вода за къпане и студени помещения. Съветват ги да преминат към консумирането на топли храни и напитки, за да помогнат за възстановяването на баланса в тялото.

Програмата за нежно раждане на Мота обаче се корени в аюрведични техники, като обвивки на корема, маслени масажи и вегетарианска диета. Докато лекарката казва, че жените могат да пият пилешки бульон или да хапват броколи, всичко от пилешки гърди или голяма салата е твърде сурово за храносмилателната система и се забранява.

Диетолозите се съгласяват, че консумацията на супи, приготвени със зеленчуци, бульон и месо от вътрешностите на животното, са здравословен начин за осигуряване на важни хранителни вещества като витамини от груба В, желязо и магнезий. По този начин майката ще може да си възвърне отново формата преди раждането.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК