Ползите за здравето от водата с чиа

Напитката стана хит в платформата TikTok

26.07.2021 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Ползите за здравето от водата с чиа

Социалните мрежи са място, където не само споделяме снимки, музика и мъдри мисли. Понякога от тях може да получим съвет за това как да направим ястията ни по-вкусни, по какъв начин да започнем да се храним здравословно или да бъдем добре хидратирани през лятото. И като стана дума за последното, в платформата TikTok все повече хора препоръчват една напитка, която не само спомага за това, но и за отслабване.

Чиа семената спадат към суперхраните с положително действие върху организма. Някои ги разтварят в кисело мляко, но най-новата тенденция е те да се пият с вода. Според някои инфлуенсъри, когато набъбнат в течността, те образуват нещо като гел, който може да намали апетита и да ни засити - нещо много важно в борбата с килограмите. Ето защо те съветват да пием вода с чиа. Но дали това е полезно за организма?

В поредицата "ТikTok тенденции, които наистина действат" потребител с името Happy&Healthy Olivia показва как към стъклено бурканче добавя 1 супена лъжица семена от чиа и малко сок от лимон/лайм. След няколко часа, по време на което суперхраната пуска въпросния гел, напитката е готова за консумация.

"Сместа от вода и чиа е безопасна", обяснява д-р Алиша Шели пред Eatingwell и отбелязва, че семената от чиа са пълни с фибри, минерали и витамини.

Четете повече по темата в Tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК