Ето кои са грешките с косата, които състаряват най-много

Дължината на косата оказва голямо значение за това как ще изглеждаме

20.07.2021 | 20:51 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои са грешките с косата, които състаряват най-много

Косата е неизменна част от нашата визия. Тя е наш аксесоар, с помощта на който можем да изглеждаме добре, по-млади и по-свежи, винаги актуални. Не и ако допускаме някои грешки с косата и прическата. Те ни състаряват и правят цялостната ни визия демоде.

Кои са грешките с косата, които състаряват най-много?

Грешна дължина

Дължината на косата оказва голямо значение за това как ще изглеждаме - дали ще се състарим или ще свалим няколко годинки. Прекалено дългата коса състарява, освен ако не сте тийнейджър или в двайсетте си години. В по-зрелите години прекалено дългата коса може да ви накара да изглеждате доста по-възрастни, отколкото сте.

Крайности в цветовете

Изборът на прекалено крещящи цветове не е особено препоръчителен. Силно наситеното червено например може да ви състари значително. Същото важи за крайностите в палитрата – най-тъмното черно или най-светлото русо. Не бъдете крайни. Обръщайте повече внимание на актуалните трендове.

Пропускате редовното подстригване

Прекалено дългите и провиснали кичури може да са ви били любими в по-младите години, но ако вече сте в трийсетте си години, редовните подстрижки са задължителни, ако не искате да се състарите допълнително. Това важи още повече за дамите в зряла възраст над 40.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
16 rate up comment rate down comment 2
Н
преди 2 години