Маски с канела и зехтин за здрава и жизнена коса

Сместа прави чудеса по отношение на спиране на косопада и стимулиране обновяването на кожните клетки на скалпа

16.06.2021 | 18:12 Редактор: Жаклина Иванова
Маски с канела и зехтин за здрава и жизнена коса

Канелата е прекрасна подправка за готвене и приготвяне на здравословни напитки, печива, десерти. Нейните свойства по отношение на контрола на кръвната захар и превенцията на диабет са известни. Благодарение на тях канелата участва в редица медикаменти и хранителни добавки с цел подобряване на глюкозния толеранс и намаляване на инсулиновата резистентност, както и понижаване риска от диабет.

Канелата е много богата на антиоксиданти. Те имат мощта да се борят с възпаленията в цялото тяло, да намаляват вредите от свободните радикали, предизвикващи оксидативен стрес, ускоряващи стареенето и повишаващи риска от редица сериозни заболявания, включително рак.

Противовъзпалителните свойства на канелата са полезни и за косата и кожата. Ето защо канелата успешно може да се включи в домашните ви маски за здрави коса и скалп

Маска с канела и зехтин

Канелата има свойството да стимулира растежа на косата. Тя е ефикасна и при косопад, тъй като намалява падането на космите и подпомага растежа на нови. Пригответе си маска с канела и зехтин, които заедно подхранват в дълбочина скалпа, доставят ценни полезни мазнини и антиоксиданти, успокояващи кожата на главата и стимулиращи растежа. Смесете 2 супени лъжици зехтин с 1 чаена лъжица канела на прах. Разбъркайте много добре и масажирайте скалпа в продължение на поне 5-6 минути. След това оставете да действа 30 минути, преди да измиете.

Маска с канела, мед и зехтин

Сместа от канела и зехтин прави чудеса по отношение на спиране на косопада и стимулиране обновяването на кожните клетки на скалпа. Медът доставя изключително важни хранителни вещества, хидратира в дълбочина и прави косата здрава и лъскава отново. Смесете същите количества зехтин и канела, като към тях добавите и 1 супена лъжица чист суров мед. Разбъркайте много добре и нанесете върху косата с масажиращи движения. Оставете да действа 15 минути и измийте.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК