Кои са основните ползи от маската за лице с джинджифил?

Тя може да помогне при някои кожни проблеми

30.04.2021 | 22:30 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са основните ползи от маската за лице с джинджифил?

Джинджифилът е суперхраната, която използваме за детоксикация и подсилване на имунната система по време на пандемия. Дали под формата на чай или настърган, смесен с мед и лимон, той може да се приема всеки ден, защото има доказани лечебни свойства. Той намалява възпалението, повишава защитните сили на организма и забавя стареенето.

Освен за консумация, коренът може да се употребява и като основна съставка за някои домашни маски за лице, с което да помогне при някои кожни проблеми.

Най-важните му съставки са джинджеролът и куркуминът. Те са ефикасни при гадене, болки в гърлото и стомаха. Но противовъзпалителното им действие е онова, което е най-ценно за кожата – зачервена, с обриви, сърбеж и пъпки.

Калий, мед, витамините С и В6, манган, магнезий, ниацин, фосфор, желязо, са другите вещества, които благоприятстват заздравяването и подобряването текстурата на кожата.

Кои са основните ползи от маска за лице с джинджифил?

Понижава възпалението в кожата: Както стана ясно, противовъзпалителните свойства на джинджифила са ефикасни при кожни проблеми. Понякога локалното прилагане на джинджифил намалява инфекцията в кожата, с което предотвратява пъпките, зачервяването и сърбежа по лицето.

Маската за лице с джинджифил елиминира микробите и може да изчисти кожата след редовната ѝ употреба.

Бори се с пигментацията: Проучване, цитирано от Stylecraze, показва, че джинджеролът – основната активна съставка в корена, има антимеланогенни свойства. Тоест изсветлява някои участъци от кожата на лицето, предизвикани от UV лъчите. Данните от тях са публикувани в Oxford Academic.

Екипът изследва принципите на действие на джинджерола и неговия инхибиращ ефект върху меланогенезата в меланомните клетки B16F10. Според заключенията, той понижава хиперпигментацията.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК