Ползите от редовното пиене на чай от джинджифил

Ще ви осигури калий, витамини от групата В, витамин С

07.12.2020 | 13:24 Редактор: Тодор Петров
Ползите от редовното пиене на чай от джинджифил

Ако все още не сте добавили джинджифила към менюто и под формата на напитка, направете го. Това е чудесен начин да повишите енергийните си нива. 

Приготвеният на чай джинджифил ще ви осигури калий, витамини от групата В, витамин С.

Какво се подобрява в тялото ви, когато го консумирате редовно?

Намалява риска от сърдечни заболявания

Джинджифилът е известен с това, че редовната му консумация спомага за намаляване на нивата на лошия холестерол, понижава кръвното налягане, благоприятства здравето на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Така се намалява рискът от развитието на сърдечни болести.

Подобрява метаболизма

Ако страдате от водно тегло и излишни килограми, включете в менюто си чай от джинджифил. Пикантната подправка спомага за подобряване на метаболизма, намалява усещането за глад и извежда излишните течности и токсини от организма. Всичко, което трябва да направите е в 500 мл вряща вода да сложите около 1 с. л. настърган корен от джинджифил. Оставете го да ври няколко минути, прецедете напитката и по желание добавете малко лимон.

Пийте този чай при висока кръвна захар

Още нещо, което се подобрява в организма при редовно пиене на джинджифилов чай е това, че може да ви помогне да контролирате нивата на кръвната захар. Някои западни изследвания разкриват, че напитката има добри резултати при пациенти с диабет тип 2, намалявайки усложненията от болестта. Чаят разбира се е и подходящ, ако страдате от инсулинова резистентност.

Четете още за полезните му свойства в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Много полезна информация. Сигнализирай за неуместен коментар