Kак да приготвим правилно чая от джинджифил?

Много хора прибягват до него при болно гърло

18.11.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Kак да приготвим правилно чая от джинджифил?

Джинджифилът е една от суперхраните, която трябва да имате у дома по време на пандемия, когато освен от коронавируса, много хора се пазят от настинка и грип. Пълен с голямо количество антиоксиданти, коренът от многогодишното растение Zingiber officinale, се използва за приготвянето на чай, който има противовъзпалително действие и помага не само при болно гърло, но и за повишаване на защитните сили на организма.

Може ли чаят от джинджифил да ни отърве от настинка? 

Според няколко независими проучвания, цитирани от "Medicalnewstoday“, суперхраната има лечебни свойства, които помагат за облекчаване симптомите при настинка и грип. Макар да не действа така, както някои лекарства, които се изписват, когато сме болни, чаят от джинджифил може само да ни помогне да се възстановим по-бързо, стига да знаем как правилно да го използваме за целта.

Как да приготвите чай от джинджифил? 

Единият вариант е да си сварите вода, в която да поставите настърган джинджифил, и да я оставите да постои за известно време. На литър вода се използват до 2 супени лъжици настърган корен, който предварително е обелен и измит. Полученият чай се овкусява със захар или мед. По желание може да добавите и лимон.

Вторият начин за приготвянето на чай е да сварите вода и след като кипне, да намалите котлона и да добавите няколко резена. След което да го отместите настрани. Важно е да знаете, че отварата е доста силна и има свойствата на кафето, затова не бива да се прекалява с количеството. Ето защо, на 3 чаени чаши вода поставяте 1 парченце от корена с големина до 3 см.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК