Какви са ползите от консумацията на пъпеш?

Подобрява хидратацията в горещите дни

18.07.2021 | 06:30 Редактор: Десислава Атанасова
Какви са ползите от консумацията на пъпеш?

След нейно величество динята, друг плод, който най-често консумираме през лятото, е пъпешът. Богат на вода и полезни хранителни вещества, сладък и топящ се в устата, той е предпочитан от мнозина.

Сорт "Медена роса“, който е един от най-разпространените при пъпеша, съдържа бета-каротин (провитамин А), фитоен, кверцетин и кофеинова киселина – съединения в мощна антиоксидантна активност, които премахват токсините в тялото и се борят със свободните радикали.

По данни на Healthline, в 177 г от плода (от въпросния сорт) има 64 калории; 16 г въглехидрати; 1,4 г фибри; 1 г протеин, витамините А, С, В6, К, фолиева киселина; калий и магнезий.

Всъщност различните хранителни вещества и растителни съединения могат да бъдат отговорни за многото потенциални ползи за здравето.

Повече по темата четете на сайта Tailoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК