Да хапваме ли нещо късно или да лягаме гладни? Eто какво да направим

Традиционните късни похапвания пред телевизора са нещото, от което трябва да се въздържите

16.07.2021 | 17:28 Редактор: Жаклина Иванова
Да хапваме ли нещо късно или да лягаме гладни? Eто какво да направим

Ако се опитвате да отслабнете, вероятно едно от нещата, към които се стремите е да вечеряте възможно най-рано. Ако си лягате по-късно вечерта обаче, също толкова вероятно е да огладнеете и да се мъчите да заспите на празен стомах.

Хапването късно вечер ви кара да изпитвате вина. Затова предпочитате да стискате зъби и да се опитвате да заспите. Заспиването на гладно обаче е проблем, който не само може да ви накара да не можете да заспите, а може да се окаже и вреден навик.

Кои са вредите от храненето преди лягане?

Храненето късно вечер, особено с обилна храна и особено с добавяне на любим десерт накрая, е рецепта за напълняване, за влошаване на здравословното състояние и редица проблеми, които произтичат от това. Не е нужно да сте лекар, за да знаете, че този вечерен ритуал е вреден за здравето и фигурата.

Със сигурност традиционните късни похапвания пред телевизора са нещото, от което непременно трябва да се въздържите. Това важи за всички опаковани лакомства, десерти, тестени изделия и висококалорични храни с добавени наситени мазнини и захари. Те носят напълно ненужни калории на организма и пречат на осъществяването на важни процеси в тялото преди и по време на сън.

Кои са вредите от лягането гладни?

Да си легнете гладни е също така мъчително за организма, както и преяждането с вредни храни късно вечер. Стържещият стомах може да ви накара да се взирате в тавана цяла нощ. Трудността в заспиването може да ви накара да станете и да отидете до хладилника.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК