Габровка стана най-красивата абитуриентка

Цвети се оказва фаворит на журито сред 3500 снимки от цялата страна

10.07.2021 | 16:36 Редактор: Юлия Христова

Габровка е най-красивата абитуриентка на България за 2021 година. Цветелина Джонова е възпитаничка на Националната Априловска гимназия. След като пребори конкуренцията с чар и красота, сега се готви за ново предизвикателство, но не у нас, а в Италия.

Цвети се оказва фаворит на журито сред 3500 снимки на абитуриентки от цялата страна. 

"Това е една много висока оценка. Не го очаквах и съм страшно развълнувана. Определено смятам, че това, което показах, като тоалет, грим, прическа, се хареса и се надявам да бъда за пример на по-нататъшните поколения. Различното облекло, тъй като аз бях с гащеризон, което е по-нестандартно, но определено се хареса", каза тя.

А още преди конкурса тя е извоювала още една лична победа - през декември е приета в едно от най-престижните висши училища в Европа

"В последните години нямах много време за хобита и интереси тъй като при мен беше учене, учене, учене. Ще заминавам за Италия и в момента уча италиански. Ще уча в Милано, в университет Bocconi, международна икономика и мениджмънт", допълни Цвети.

Горди с Цвети са и нейните преподаватели.

"Тя е човек перфекционист и винаги се стреми към постигане на максимални резултати и винаги е постигала такива по всички предмети. Не само с визия, но и с интелектуални качества, макар, че това не винаги е критерий за оценка", обясни класният ѝ ръководител Ралица Пашова.

Младата габровка приема титлата не само като признание, но и като отговорност.   

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
сиртаков
преди 2 години
Да не е роднина на оня кривогледия от Левски? Сигнализирай за неуместен коментар