Ето кои храни не ни засищат, а ни правят още по-гладни

Има много причини да огладнявате скоро след като сте се хранили

06.07.2021 | 22:19 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои храни не ни засищат, а ни правят още по-гладни

Има много причини да огладнявате скоро след като сте се хранили. Една от тях е храната, която сте консумирали. Може да си мислите, че сте се заситили, но това да не е така. Има храни, които всъщност ви оставят гладни, доставят празни калории на организма, от които само пълнеете, без да имате енергия и да се чувствате сити.

За да избегнете прекаляването с калориите през деня, идващи от постоянна консумация на висококалорични, но недостатъчно питателни и засищащи храни, вижте кои са храните, които всъщност ви оставят още по-гладни.

Енергийни барчета

Енергийните барчета или гранола барчетата са популярна междинна закуска, която обещава да ви зареди с енергия. Освен това, ако си ги приготвите вкъщи или купите здравословни барчета без добавени захари и изкуствени съставки, ще очаквате те да ви заситят, без да изпитвате вина, че ядете нещо нездравословно. Истината е, че в такива десерти се съдържат огромни количества захари. Дори барчето ви да не съдържа добавена захар, то е богато на овесени ядки, мед, кленов сироп, царевичен сироп, а защо не сироп от агаве или тръстикова захар.

Звучи като здравословен избор, но въпреки това тези съставки си остават високовъглехидратни. Като добавите какаото, ядките, семената в тези барчета трябва да помислите за каква калорийна бомба става въпрос.

Тази бомба избухва внезапно, повишава рязко нивата на кръвната захар и инсулина, които скоро след това също толкова рязко спадат. Вие се чувствате уморени, спи ви се, отново сте изключително гладни.

Готова зърнена закуска

Зърнените закуски, които се разтварят в прясно или кисело мляко за закуска, не са достатъчно богати на протеини, фибри, мазнини, които да ви заситят. Те съдържат главно въглехидрати и захари, които предизвикват вълчи глад скоро след като сте закусили.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК