Как да приготвим закуска, която ще ни държи сити и без желание за сладко?

Напълнете я с изобилие от фибри

16.06.2021 | 15:21 Редактор: Десислава Атанасова
Как да приготвим закуска, която ще ни държи сити и без желание за сладко?

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да е богата на ценни хранителни вещества, макро и микроелементи, с които организмът ви да разполага през целия ден и които да му помогнат да извърши всички важни функции.

Ако на закуска ви се яде нещо сладко обаче, това може да я направи не толкова здравословна, въпреки че сте я заредили с полезни протеини, мазнини, въглехидрати. Ако към цялото многообразие от здравословни продукти добавите захари, сиропи, конфитюри, шоколад и още други десертни добавки, закуската ви ще изгуби здравословния си характер.

Напълнете я с изобилие от фибри

Колкото повече фибри добавяте към закуската си, толкова по-сити ще останете през целия ден. Фибрите потискат глада за сладко и удължават усещането за ситост. В допълнение те подобряват храносмилането, намаляват риска от диабет тип 2, понижават холестерола

Включете повече протеини

Протеините потискат глада за сладко и глада като цяло. Те са съществена част от закуската. Дават много енергия, подпомагат ускоряването на метаболизма и поддържането на оптимално тегло. Ако включвате достатъчно протеини в закуската си ще сте сити задълго, ще имате по-малко желание за нещо сладко през деня и ще се радвате на красива и стегната фигура.

Повече четете в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК