Ким Чен Ун е загубил значителна част от теглото си, всички са загрижени

Анализът от уебсайта на NK News показа, че каишката на скъпия му дизайнерски часовник е затегната по-плътно

29.06.2021 | 22:12 Редактор: Юлия Христова
Ким Чен Ун е загубил значителна част от теглото си, всички са загрижени

Северна Корея пусна безпрецедентни телевизионни кадри на един от гражданите си, изразяващ загриженост за внезапното отслабване на лидера Ким Чен Ун.

Здравето на върховния лидер обикновено е извън границите на общественото знание, тъй като неговият имидж е строго контролиран от държавните медии. Основният телевизионен канал в страната също показа кадри, на които Ким изглежда по-слаб от последните години.

През десетилетието имаше много упорити слухове за здравето на севернокорейския лидер, но те рядко бяха признати от прословутото тайно правителство на страната.

Какво видяха зрителите в Северна Корея?

Два скорошни клипа, показани по основния телевизионен канал в страната, Корейската централна телевизия, предполагат, че хората са обезпокоени относно здравето на Върховния лидер. Едно от видеата показва как Ким Чен Ун пристига на концерт и е загубил значителна част от теглото си.

Вторият - и най-необичаен клип - показва интервю на неназован гражданин на Пхенян, който казва пред Централна телевизия: "Виждайки, че Ким е изнемощял така, всички толкова се натъжихме. Всички просто започнаха да плачат", каза той.

По-ранни кадри и снимки от заседанията на работническата партия този месец паказаха колко е отслабнал Ким.

Анализът от уебсайта на NK News показа, че каишката на скъпия му дизайнерски часовник е затегната по-плътно, отколкото при предишни събития, което предполага, че той губи значително тегло.

Все още не е ясно защо е показан видеоклипът на притеснения гражданин. Но Квак Гил Сеоб, който оглавява One Korea Center - уебсайт, специализиран в областта на Северна Корея, казва пред BBC, че режимът в Пхенян "никога няма да позволи публикуването на негативни новини около Ким Чен Ун" - което означава, че излъчените кадри намекват, че Ким Чен Ун отслабва по собствено желание. ".

Клипът "показва, че е отдаден на хората си", казва Квак. "Ким Чен Ун използва себе си като пропагандна платформа, за да подчертае имиджа на лидер, който работи усилено за своя народ денем и нощем."

Защо това е важно?

Здравето на лидера на КНДР е било повод за безпокойство през по-голямата част от времето, когато той е бил върховен лидер на страната.

Той пое поста от покойния си баща Ким Чен Ир през декември 2011 г. и наблюдатели от Северна Корея казват, че теглото му постоянно нараства през десетилетието му на власт.

Ким е третото поколение лидер, управляващо комунистическата държава, а Северна Корея се разглежда като наследствена система на лидерство, произхождаща от това, което държавната пропаганда нарича "благородните личности на планината Паекту".

Ким Чен Ун няма ясен наследник и неговата смърт или дългосрочна неработоспособност може да доведе до проблеми във властта в ядрената държава, донасяйки нова нестабилност в Източна Азия.

Смята се, че ако сестра му бъде счетена за неподходяща, властта може да се измести извън семейството на Ким за първи път, пише dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК