Ето как да възстановите силата си след прекаран Ковид-19

Физическата активност е задължителна

28.06.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да възстановите силата си след прекаран Ковид-19

Ковид-19 не просто ограничи живота на милиони хора, но повлия и на здравето и физическата им форма. Докато все още успяват да му се изплъзнат,  други се борят активно с него, а трети са във възстановителната фаза, която не е никак за подценяване. Понякога възстановяването на силата след вируса се случва много бавно, но трябва да бъдете търпеливи и постоянни. Ето и какво трябва да направите, ако сте преминали през коронавируса, за да си върнете силите и тонуса.

Физическата активност е задължителна

Докато Ковид-19 причинява умора, вследствие на която се залежавате, той може да предизвика и ускори естествената загуба на мускулна сила и тонус. Освен това причинява промени в метаболизма, здравето на имунната система и функцията на вътрешните органи. Следователно физическата активност се превръща в един от най-важните аспекти в процеса на възстановяването.

Не се напрягайте, а се опитайте да се движите, доколкото можете, тъй като това ще помогне на тялото ви да се върне към нормалната си форма. Може да пробвате с малко стречинг в началото и разходки, преди да преминете към по-интензивни упражнения.

Добавете протеини към диетата си

Докато коронавирусът води до загуба на апетит, много жизненоважни хранителни вещества се губят в процеса. Протеините са от решаващо значение за изграждането на силни и здрави мускули. Те помагат за връщане на енергията в тялото ви, а също така за производството на антитела и клетки на имунната система. Хапването на протеини не само ще възстанови тонуса тялото ви, но и ще ви даде силата да изпълнявате ежедневните си функции.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК