Сигнали, че любовната мъка ви пречи и разрушава живота ви

След раздялата има период на осъзнаване, преживяване, адаптация към новото

27.06.2021 | 17:50 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че любовната мъка ви пречи и разрушава живота ви

Любовните раздели рядко са лесни. Има период на осъзнаване, преживяване, адаптация към новото. Периоди, които са съпроводени с емоционални сътресения, повличащи със себе си и физически такива. Любовната раздяла е различна за всеки. Понякога тя може да излезе извън контрол и да бъде опасна за нас. Вижте няколко признака, че е време да се изправите сериозно срещу вашата любовна мъка, преди да е разрушила живота ви.

Физически неразположения

Напълно нормално е да усещаме физическо неразположение, когато преминаваме през любовна раздяла. Този дистрес често води до гадене, повръщане, диария, киселини в стомаха, главоболие, липса на енергия, липса на апетит, безсъние и други. Лошото на дистреса е, че той може да е продължителен и много от физическите и емоционални неразположения да се превърнат в хронични.

Не можете да мислите за нищо друго

Особено в първите седмици в съзнанието ни изникват спомени, ситуации, които са свързани с бившия партньор. С течение на времето отново се връщате към любимите занимания и все по-рядко се сещате за него. Но ако започнете да се усещате така, сякаш животът ви няма смисъл без другия човек, тогава е добре да помислите за консултация с психолог.

Избягвате компанията на приятели

Още един показател, че любовната ви раздяла се е превърнала в нещо по-сериозно и вредно за вас, е желанието ви да се изолирате дори от приятелите ви. Въпреки че приятелите не могат да разрешат нашите проблеми, диалогът с тях, времето прекарано заедно, действат оздравително на психиката.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК