Вижте кои са най-здравословните храни на планетата

Пресни или замразени, малините са пълни с витамин С, калций и желязо

27.05.2021 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Вижте кои са най-здравословните храни на планетата

Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло се нуждае, за да функционира най-добре. И, допълнителен подтик - цялата тази здравословна храна е наистина вкусна!

1. Спанак

Една от най-здравословните храни на планетата. Спанакът осигурява енергия и е с ниско съдържание на калории. Пълен е с витамини А, C, E, K, B комплекс (B6, B2, B1) и фолиева киселина (витамин B9) и омега 3 мастни киселини.

2. Малини

Както повечето плодове, малините са пълни с антиоксиданти, за да поддържат тялото здраво. Пресни или замразени, те са пълни с витамин С, калций и желязо.

3. Черен шоколад

Според изследванията натуралният черен шоколад съдържа повече антиоксиданти, отколкото повечето плодови сокове - чудесна новина за "любителите на шоколада"! Освен че предпазва тялото от болести и предотвратява сърдечни заболявания, тъмният шоколад е естествен начин за подобряване на настроението, информира БГНЕС.

4. Бял лук

Използва се от векове за предотвратяване на болести, защото инхибира растежа на бактериите, понижава холестерола и кръвното налягане и има сериозна противовъзпалителна сила.

5. Лимон

Лимонът има силни противовъзпалителни свойства и може да помогне за спиране на растежа на раковите клетки. Освен това има толкова витамин С, колкото портокалите.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Радка Илиева
преди 2 години
Всичко създадено от природата е полезно за човека. Но за мен най-полезни храни са спирулината, защото е богата на много минерали, витамини, омега-мастни киселини и хлорофил, гъбите рейши, кордицепс, защото са с противовъзпалителни свойства, гъбата херициум, защото укрепва нервите и мозъка. Всички тези храни се усвояват много лесно от организма без да е нужна 70 %от енергията на тялото за разграждане на храната. В повечето западни сайтове ги наричат суперхрани. Сигнализирай за неуместен коментар
2
11 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
На първо място житото, после всичко останало. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ БЛАГОДАРЯ ВИ Сигнализирай за неуместен коментар