Препоръчително е да се отървете от тлъстините по гърба

Мазнините в тази част на тялото се свързват с повишен риск от диабет

22.05.2021 | 09:33 Редактор: Тодор Петров
Препоръчително е да се отървете от тлъстините по гърба

Мастните натрупвания могат да се образуват по всяко кътче на тялото. Те могат да се натрупат неусетно и по гърба ви, а отстраняването им не е никак лесна задача, както и постигането на стегнат корем.

Личният треньор Нго Окафор от Ню Йорк в интервю за Man’s Health споделя, че хората се фокусират върху видните си недостатъци и натрупани мазнини, като забравят тези на гърба. Съсредоточават се предимно върху корема, ръцете и краката, а една качествена тренировка за цяло тяло трябва задължително да включва и упражнения за развитие на гръбните мускули.

Упражненията за стягане на мускулите на гърба помагат да се отървете от гърбицата, натрупана в горната част на гърба, както и да въздействате върху тлъстините около кръста и встрани над хълбоците или така наречените „паласки“. Добре оформеният гръб е важен не само за мъжете, но и за жените, особено онези, които обичат да носят рокля с гол гръб или изрязана блуза.

Мит е, че упражненията за определена зона от тялото могат да помогнат да я оформите по съвършен начин. Онова, което всъщност трябва да направите, е да намалите цялостно теглото си, да изчистите мазнините от него, и да не забравяте да тренирате мускулите на цялото си тяло.

Мазнините по гърба се причиняват вследствие на същите вредни навици, които влияят върху натрупването на мазнини и по останалите части на тялото. Както коремните мазнини, така и тези на гърба се свързват с инсулинова резистентност и повишен риск от диабет по-нататък в живота. Ето защо редукцията им е от голямо значение за здравето.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК