"Маската на Зоро“ - големият холивудски пробив на Катрин Зита-Джоунс

В него тя си партнира с Антонио Бандерас, публиката веднага се влюбва и в двамата

22.05.2021 | 06:30 Редактор: Юлия Христова

През 1997 година Катрин Зита-Джоунс продава къщата си в Лондон и пристига в Холивуд. Получила е шестмесечна работна виза, за да може да снима една-единствена сцена от филм за студио Universal, но актрисата е имала големи надежди за нея. Казва, че това е бил златният ѝ билет към върха и не е трябвало да го губи.

По това време Зита-Джоунс вече е била голяма звезда във Великобритания, благодарение на ролята си на Мариета в сериала The Darling Buds of May. Това, което се пише в медиите за нея обаче я кара да преосмисли живота си на Острова и дали не е време да промени местоживеенето си. Катрин не е искала новините около нея да се въртят основно около личния и любовния ѝ живот, а да отразяват успехите на екрана. Надявала се, че в Америка може да постигне желанието си.

Малко след пристигането си в САЩ, Зита-Джоунс получава още една работа и шестте месеца се превръщат в година. Тя също така е избрана за филма "Маската на Зоро“ и се среща с Майкъл Дъглас, който по-късно ѝ става съпруг. „Ако някой ме попита коя година от живота ми е любима, ще кажа 28. Тогава бях независима жена. Бях финансово стабилна. Бях емоционално стабилна. Бях безстрашна и готова за нови приключения“, казва актрисата пред Bustle.

"Маската на Зоро“ се превръща в големия холивудски пробив на Катрин Зита-Джоунс. В него тя си партнира с Антонио Бандерас и публиката веднага се влюбва и в двамата. Актрисата признава, че ролята на Елена е била доста интересна, но подготовката за нея е била като военен лагер. „Беше 37 градуса и всеки ден репетирахме хореография, танци, диалект, яздене и бой с мечове. Всичко това се правеше докато бях облечена с корсет, три долнища, пола, блуза и с микрофони“, пише Зита-Джоунс в есе. Тя добавя, че за бойните сцени е тренирала шест седмици с олимпийски майстор по мечове.

Оказва се, че тренировките са имали значение, защото благодарение на „Маската на Зоро“ Катрин успява да се срещне с любовта на живота си. Майкъл Дъглас отива на частна прожекция и вижда на екран бъдещата си съпруга. След това той поискал среща с нея и така започва историята на един от най-дългите и успешни бракове в историята на Холивуд – 20 години заедно и две деца.

„Така че „Маската на Зоро“ не само промени кариерата ми, но и целият ми живот“

По време на снимките на „Легендата за Зоро“ Катрин и Майкъл вече имат две деца, които дори посещават снимачната площадка. Зита-Джоунс трябва да отпразнува рождения си ден докато е в ролята на Елена и затова съпругът ѝ решава да я изненада, като организира семейно събиране по средата на снимките. Синът на двойката – Дилън – дори се облича в костюм на Зоро, пише taloto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК