Израел излиза от ерата на работата от вкъщи, обясни за завръщането в офиса

Търсенето на офис площи в Тел Авив нараства

07.05.2021 | 13:00 Редактор: Никола Симеонов
Израел излиза от ерата на работата от вкъщи, обясни за завръщането в офиса

Трафикът се завръща по улиците на града. Асансьорите се препълват с хора. Любими места за обяд се оживяват. Два месеца след като Израел отвори повторно икономиката си, Тел Авив започва да излиза от ерата на работата от вкъщи, пише Bloomberg.

Светкавичната програма на Израел за ваксиниране е дала на страната летящ старт в планирането на живота след коронавируса, а бързото разпространение на ваксините я превърна в глобален тест за всичко – от ефективността на данните за реалния свят до ваксинационните паспорти. Сега, когато бизнес дейността в Тел Авив се разгорещява, работодатели и служители от цял свят наблюдават с интерес какво се случва в страна, която се превърна в пример за справяне с пандемията в последно време.

Първите признаци сочат, че краят на блокадата ще доведе до връщане на живота в офиса. Търсенето на площи нараства, сочат данни на компанията за бизнес имоти Natam Group. Доставчикът на пространства за съвместна работа WeWork съобщава, че присъствието в израелските му сгради се е увеличило с 20% от февруари насам със силно търсене на нови продажби. Данни за мобилността на Google сочат рязък скок на пътуванията до работа в Тел Авив през април, като цифрите са близо до нивата им преди пандемията.

Тел Авив дава представа за други икономически центрове как може да изглежда скоро работата, тъй като служителите се стремят да възстановят усещането за общност, което изгубиха миналата година.

"Има огромно връщане. Компаниите ни казват, че без офиса е по-трудно да наемат служители и да запазят културата си“, казва Дотан Вейнер, главен оперативен директор на компанията за съвместна работа Labs, притежавана от израелския милиардер Теди Саги.

Присъствието в израелския обект на Labs се е върнал на нивото от над 95% от общия капацитет, което е значителен ръст спрямо дъното от 15% при първата блокада през 2020 г. и 40% при втората, казва Вейнер. Той закъснял с пет минути за интервюто си с Bloomberg, като отдал забавянето си на „трафик в асансьора“. Labs води преговори за отваряне на още две локации в Тел Авив през идните две години, разкрива Вейнер.

Четете още по темата в Inverstor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК