Хоумофисът е предпочитан формат на работа от служителите у нас

75% от участниците в проучване са доволни, че работят у дома

23.02.2021 | 12:50 Редактор: Никола Симеонов
Хоумофисът е предпочитан формат на работа от служителите у нас

Близо половината от служителите одобряват мерките, които работодателите са предприели в кризисната ситуация, като показват най-голямо удовлетворение от осигуряването на защитни средства като маски, ръкавици и дезинфектанти (79%), възможности за работа от вкъщи (75%) и гъвкаво работно време (69%), както и програми за професионално развитие като консултации и обучения (50%).

Това е един от основните изводи от най-новото изследване на ManpowerGroup България, което анализира предприетите мерки на работодателите в страната, свързани с кризисната Ковид-19 ситуация, промените в ежедневните бизнес процеси и въздействието им върху служителите в различни индустрии.

Междувременно в условията на криза 66% от служителите биха препоръчали своята компания като желан работодател.

Резултатите от проучването показват, че макар и голям брой работодатели да са намалили фирмените разходи по време на кризата чрез понижение на възнагражденията, отмяна на допълнителни придобивки или принудителен неплатен отпуск, този подход не е бил най-популярният.

Близо 51% от анкетираните служители споделят, че в компанията, в която работят, не се е стигнало да отмяна на съществуващи придобивки, над 61% от работодателите са запазили нивата на заплащане и само 17% от компаниите са пуснали персонала в неплатен отпуск.

Вижте още по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК