Над половината българи работят от вкъщи от началото на пандемията

63% от работодателите възнамеряват да заложат на гъвкавите условия труд и след нея

08.02.2021 | 20:15 Редактор: Юлия Христова
Над половината българи работят от вкъщи от началото на пандемията

Повече от 50% от българите вече работят от домовете си от началото на пандемията. Една четвърт от компаниите са въвели нови гъвкави условия на труд и смятат да ги запазят и дори след като отмине кризата, съобщава БНР.
 
Новите взаимоотношения между работодатели и персонал изискват нови регламенти, както и формирането на култура на "изключване от работа". По този начин ще може да се защити личното време на служителите.

Ще се намери ли балансът, при който шефът да е сигурен, че служителят използва пълноценно работното си време вкъщи, а служителят да не е на 24-часово разположение?
 
"Предимствата на аналоговата работа, когато работният ден приключваше със затваряне на вратата на офиса, вече са в миналото. В дигиталния свят трябва сами да се научим да пазим личното си време от служебните ангажименти, но без да ги пренебрегваме във времето, определено ни за работа". Това съветва Мария Минчева от Стопанската камара. 
 
Всичко това е от важност предвид факта, че около 63% от работодателите възнамеряват да заложат на гъвкавите условия труд и след пандемията.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК