Няколко рецепти за домашно приготвени желирани бонбони

Ще ви трябват няколко основни съставки

07.05.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Няколко рецепти за домашно приготвени желирани бонбони

Ако искате да се предпазите от настинки или други заболявания, не е необходимо да купувате скъпи билкови добавки или витамини от аптеките. Можете и сами да си направите витамини под формата на вкусни желирани бонбони. Ще ви трябват няколко основни съставки, които можете да откриете в близкия хранителен магазин. Освен това, ако си приготвите сами тези бонбони, подпомагащи имунната ви система, вие ще имате доста по-голямо количество от тях.

В допълнение към здравословното хранене, спорта, разходките на чист въздух и слънце, качествения сън, тези бонбони ще засилят имунната ви система. А като бонус ще задоволят и апетита ви за сладко!

Ето и няколко рецепти за домашно приготвени витамини – желирани бонбони:

Ще ви трябват следните неща: голяма купа за смесване на съставките; лъжица; шприц бутилка; форми за лед; дъска за рязане; нож; голяма тенджера; цедка.

1. Желирани витамини от бъз

Състав: 1 чаша сироп от бъз; 1/4 чаша желатин на прах; 2/3 чаша гореща вода. Как да ги направите: Изсипете 1 чаша сироп от бъз в голяма купа. След това постепенно добавете 1/4 чаша желатин на прах, като разбърквате, за да се смеси. След това изсипете 2/3 чаша гореща вода. След като разбъркате добре съставките, прехвърлете течността в бутилка за шприц. Вземете формите за лед и ги напълнете със сместа. Приберете ги в хладилника за 1 час.

2. Желирани витамини с цитруси

Състав: Един грейпфрут; 1 лимон;1 портокал; 2 супени лъжици мед; 6 супени лъжици желатин на прах; 2/3 чаша гореща вода. Как да ги направите: Нарежете портокала, грейпфрута и лимона и използвайте сокоизстисквачка, за да направите цитрусов сок. Трябва да стане около 1 водна чаша течност. След това изсипете сока в голяма тенджера с гореща вода. Добавете 2 супени лъжици мед и разбъркайте с лъжица, докато се смесят напълно. Бавно добавете 6 супени лъжици желатин на прах, докато се разтвори напълно в сока. Прехвърлете течността в бутилката си с шприц и използвайте форми за лед, за да създадете тези желирани витамини. Приберете ги в камерата на хладилника за 1 час.

Четете повече по темата в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК