Актрисата Гергана Стоянова: Формулата е да четеш много и да се развиваш

Колкото по-благ си, толкова по-добре това се изписва на лицето, смята тя

06.05.2021 | 21:56 Редактор: Здравко Черкезов

България отбелязва християнския празник Гергьовден, на който повече от 200 хил. българи празнуват своя имен ден.

"Носи си името със здраве, то да ти носи слава, а другите да ти го произнасят с респект", пожела актрисата и именичка Гергана Стоянова в студиото на "Денят ON AIR".

Кръстена е на баба ѝ Герга и дядо ѝ Георги.

"Баба Герга ми беше много благ човек, изящна, плетеше дантели на една кука...Тя сплиташе плитката на едната страна, заставаше до печката, кръстосала краката с терлици. Дядо ми Георги пък беше най-добрият човек, който познавам", разказа актрисата.

Излъчването и добротата у човека не са дадени по рождение, според нея. И двете са взаимно свързани.

"Може да се родиш като ангел, но ако си завистлив, ако злословиш, ако си подозрителен - веднага се изписва на лицето... Колкото по-благ си, смирен, толкова по-добре това се изписва на лицето", посочи Стоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че смиреността не се постига трудно, но за съжаление, много хора дават отпор на това човек да е смирен и благ.

"Мислят си, че ако си напорист и си с рогата напред, веднага ще успееш. Но вратите не се отварят така, а с интелект, с умения... Дори да си отвориш врата с устрема, който не си заслужил, тя много бързо ще ти се затвори", категорична е актрисата.

Тайната на това да бъдеш духовен е четенето и в семейството, смята тя.

"Формулата е да четеш много и да се развиваш. Духовен човек, ако не се развиваш в тази посока, трудно ще станеш", изтъкна Стоянова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Донка Вълчанова
преди 2 години
Аз имам приятелка Герга - Гергана. Вчера се чухме и и честитих имен ден. Пожелах и здраве, което пожелавам и на Вас. Бъдете благословени. Сигнализирай за неуместен коментар