Великденски детокс - какво да пием?

Куркумата е мощен антиоксидант, а джинджифилът намалява подуването на корема

06.05.2021 | 18:17 Редактор: Искра Ангелова
Великденски детокс - какво да пием?

Дори и да следваме здравословен хранителен план, великденските празници винаги могат да ни изкушат с вкусни ястия, уханни козунаци и други десерти, разнообразни напитки. За да си върнем бързо баланса след празниците е важно да спортуваме, да консумираме повече свежи и леки храни, по-малко сол, захар, тестени изделия. Може да добавим и някои полезни напитки, които имат детокс ефект.

Ето някои идеи:

Мляко с матча на прах

Може да ползвате прясно мляко от животински произход или ядково, кокосово. Зеленият чай матча е изключително богат на антиоксиданти. Той подобрява имунитета, смята се, че има благоприятно влияние върху метаболизма. Към млякото, което сте избрали за консумация, добавете малко от матча на прах, мед или кленов сироп на вкус.

Златно мляко

Още една вкусна напитка за детокс на тялото след празниците. Съставките за нея са прясно мляко, (може да ползвате и ядково), куркума, канела, джинджифил, мед. Тази комбинация от вкусове има противовъзпалителни свойства и помага за подсилване на имунитета.

Куркумата е мощен антиоксидант, джинджифилът намалява подуването на корема, подпомага метаболизма, канелата подобрява настроението, а също е чудесна за баланс на кръвната захар. Тук може да видите как да си приготвите златното мляко.

Напитка с портокали, моркови и джинджифил

Чаша свежест, богата на витамини и минерали за елиминиране на токсините от тялото след празничното похапване. Съотношението между съставките определяте според вашия вкус. Морковите съдържат високи количества бета-каротин и фибри, помагащи при отслабването и благоприятстващи храносмилането.

За портокалите знаем, че изобилстват от витамин С, който е мощен антиоксидант. Джинджифилът също действа благоприятно на храносмилателната система, но и помага за елиминиране на излишните течности от организма. Всичко, което трябва да направите, е с тези три съставки да си приготвите пресен сок.

Чай от семена на кимион и джинджифил

Интересна комбинация от вкусове, която е богата на калий, желязо и фибри както и витамините С, Е и К. Консумацията ѝ благоприятства храносмилането, засилва метаболизма и разбира се помага за елиминирането на токсините, информира az-jenata.bg.

Ако имате склонност да задържате излишни течности, особено след обилни празнични похапвания, тази напитка може да подпомага процеса на изхвърлянето им.

Пикантна лимонада

Свежите лимони са богати на витамин С, който подпомага процеса на прочистване на организма. Към 250 мл свежа вода, прибавете 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок, мед на сладост и лют червен пипер отново на вкус. Всичко се разбърква добре и имате една освежаваща, енергизираща и детоксикираща пролетна напитка.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК