Детокс козметика за възстановяване на красотата

На крачка от срива трябва да спрем и се замислим как да осъществим детокс на организма, за да си върнем добрата форма, визия и самочувствие

05.02.2021 | 14:29 Редактор: Тодор Петров
Детокс козметика за възстановяване на красотата

Често се сблъскваме с проблеми като тъмни кръгове под очите, проблемна кожа, зачервяване, акне, прекомерно изпотяване на тялото, липса на концентрация, чувство на умора, нежелание за каквото да било. Очевидно стресът и несигурността за бъдещето, покрай непознатия вирус, блокират рецепторите ни и влияят на нашите мотивация, въодушевление и работоспособност. На крачка от срива трябва да спрем и се замислим как да осъществим детокс на организма, за да си върнем добрата форма, визия и самочувствие.

Детоксикацията може коренно да освежи цвета и състоянието на кожата ни. Да я зареди със здраве и блясък. Комедоните, себумът, черните точки, сивкавият тен на лицето, пигментацията и леките бръчици над веждите, тези около очите и устата ще намалеят с комплексен подход. Няколко стъпки са нужни, за да направим опит за детоксикация на тялото. Всички искаме по-сияйна, здрава и гладка кожа, за да си върнем самочувствието и да се нахъсаме за промените. Щом организмът ни е задръстен от токсини, черният дроб не работи добре и не се справя с преработката на всички храни, напитки и вредни навици, с които тестваме издръжливостта на тялото си. Но кое понижава имунитета ни и ни прави податливи на стрес, алергии, хронична липса на позитивно настроение?

Не идва краят на света, но нека не се заблуждаваме - отровите и мръсотията са навсякъде. UV лъчи, нездравословна храна, мръсен въздух и вода в големия град, вдишване на вредни изпарения от дезинфектанти и почистващи препарати, употреба на пълни с химия дезодоранти, перилни препарати и нискокачествена дрогерийна козметика, енергийни вампири - в службата или в приятелския кръг… Всяко от тези неща ни се отразява. Употребата месеци наред на един и същ крем за лице, лосион за тяло, шампоан или масло ни пренасища с конкретни вещества. Ако в началото вълшебният продукт е вършел чудеса, сега вече съставките му не ни действат както преди. Дошло е време разделно - след справка с козметолога е нужно да сменим някои продукти за лична грижа.

Прекаляването с пилинги и абразивни за кожата процедури и терапии нарушава хидролипидния слой и причинява разраняване и преждевременно стареене. След почистването на кожата трябва задължително да използваме овлажняващ продукт. Той ще задържи свежестта максимално дълго. За борба с UV лъчите, преди излизане от вкъщи непременно трябва да нанасяме слънцезащитен крем на откритите части на тялото - лицето, ръцете. Така ще предпазим кожата от преждевременното стареене, което слънцето причинява. Производителите на козметика непрестанно работят по въпроса какви детокс терапии да предложат на своите клиенти, за да запазят младостта им, красивата им кожа и коса. Yves Rocher е световно известна марка, в чийто каталог присъстват първокласни и изключително надеждни детокс продукти, грижовни към кожата. Маските за коса, емулсиите и кремовете за лице професионално ще се справят с подпухването, зачервяването и признаците на стареене. Уханието и успокояващият ефект на някои етерични масла със сигурност биха се отразили благотворно на настроението ни и на въздуха в стаята чрез прибавяне на няколко капки масло в арома лампа или дифузер. Ароматният бриз ще издуха лошата енергия и 100% ще ни освежи. Ако пък решим да заменим едното от трите хранения за деня с леко смути или хапване на плод, метаболизмът ни също ще заработи по-добре.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Detoksi Matoksi gluposti. Ganiela kva e sladka vie s Detoksi se zanimava te. Сигнализирай за неуместен коментар