Как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме повече здрави

Измийте ги с хладка вода и ги подредете в тенджера, така че да има малко разстояние между тях

29.04.2021 | 21:00 Редактор: Искра Ангелова
Как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме повече здрави

Великден наближава, а подготовката за празника вече върви. 

Но как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме най-малко поражения и повече здрави яйца за боядисване?

Всяка домакиня има своите трикове. Някои поставят яйцата върху застлан на дъното на тенджерата тензух или кърпа. Други добавят към водата щедро количество сол и оцет или пък слагат яйцата да се варят след като водата вече е завряла.

Днес споделяме с вас още един трик.

Измийте яйцата с хладка вода и ги подредете в тенджера, така че да има малко разстояние между тях, да не се блъскат едно в друго. Сипете студена вода, колкото да ги покрие (около 3 см отгоре им). След това добавете 1 супена лъжица оцет, съветва az-jenata.bg.

Оставете водата да заври и яйцата да кипят около 30 секунди. След това изключете котлона и покрийте тенджерата с капак за около 12 минути. Яйцата трябва да са перфектно сварени, затова продължете с тяхната декорация.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК