Как да разберете дали човекът до вас ви контролира?

В една любовна връзка всеки може да се определи като любовен типаж

29.04.2021 | 13:22 Редактор: Жаклина Иванова
Как да разберете дали човекът до вас ви контролира?

В една любовна връзка всеки партньор може да се определи като любовен типаж. Някои са ревниви, други непоправими романтици, трети грижовни, но има и такива, които са контролиращи. Как да разберете дали вие сте обект на контрол от страна на партньора си?

Критикува ви и за дребни неща: Ако партньорът ви винаги успява да намери повод да ви каже нещо негативно, това е показател, че той е контролиращ. Такъв тип половинка прави от малките грешки и недостатъци нещо голямо. Очакванията към вас са винаги да бъдете идеални.

Използва заплаха като метод за контрол: В случаите, когато не сте на едно мнение, изказвате вашето несъгласие, той използва заплахи от различен характер, за да ви уязви. На пръв поглед някои може да са съвсем безобидни, като например това да ви каже, че в такъв случай е по-добре да се разделите. Но заплахите му може и да ви оставят без избор и вие да сте под постоянно подчинение на страха.

Страхувате се да правите грешки пред него: Чувството че сте притиснати с това, че трябва винаги да бъдете идеални пред половинката си, за да не я разочаровате, познато ли ви е? Когато в една връзка единият партньор има ниска толерантност към грешки, това може да подсказва, че той упражнява контрол върху другия. В резултат стресираният трудно се отпуска да бъде себе си, когато е в компанията му.

Винаги той има последната дума във вашата връзка: Колко често взима решенията относно къде ще вечеряте, къде ще бъде отпускът ви? Или може би той определя като цяло посоката на вашите взаимоотношения, вие сте тази, която по-често се съобразявате с плановете му? Всичко това е признак на контролиращ партньор.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК