Кои навици ни карат да се чувстваме зле емоционално?

Задържане на емоциите, сравняване с другите, твърде много работа и малко лично време

28.04.2021 | 17:18 Редактор: Жаклина Иванова
Кои навици ни карат да се чувстваме зле емоционално?

Задържане на емоциите, сравняване с другите, твърде много работа и малко лично време. Познато ли ви е? Всеки от нас има своите лоши навици, които по някакъв начин му пречат. Понякога успяваме да се откажем от някой от тях, замествайки го с навик, който увеличава положителната енергия в живота ни. Освен споменатите в предните редове, има още няколко токсични неща, които правим и с тях изчерпваме енергията си. Ето някои от тях.

Песимистично мислене: Това е емоционалният капан, в който всеки от нас може да попадне много лесно. Това е най-честата ни реакция, когато се озовем в трудна ситуация, когато нещата се объркват. 

Въпреки това, твърде голямото фиксиране върху негативния аспект на нещата, някои от които дори не се случват, и неспособността да видите положителното, води до постоянно недоволство, демотивация. Понякога емоциите ни водят в грешна посока и търсим начин да поставим и безобидната ситуация в лоша светлина. Този стрес черпи от нашата енергия, понякога с дни, седмици.

Винаги се стремите към перфекционизъм: Още един вреден навик, който "краде“ от нашата енергия е постоянното преследване на успеха, желанието да сме супермайки, супердомакини и успешни в кариерата си. Да бъдем идеалната половинка за любимия. Всичко това ни завърта в една вихрушка, която води до физически и емоционален стрес. В резултат нашата положителна енергия е изчерпана и дори може да понижим своята производителност.

Какво ще кажат хората: Вреден навик, който пречи на хубавата енергия в живота и щастието. Когато мислим какво ще си кажат другите, защото сме решили да следваме мечтите си, защото казваме "не“, защото ограничаваме токсичните хора от живота си и т.н., тогава посвещаваме своите мисли и цялата си енергия на хорското мнение.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години