Хопкинс бил заспал, когато спечелил Оскара

Трябваше да го събудя, за да му споделя щастливата новина, сподели агентът му

28.04.2021 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Хопкинс бил заспал, когато спечелил Оскара

Антъни Хопкинс спечели наградата за най-добър актьор в главна роля за играта си в "Бащата" и се превърна в най-възрастния действащ актьор, който взима златната статуетка на наградите "Оскар". В момента той е на 83 години, като предишният рекорд се държеше от Кристофър Плъмър, който печели на 82-годишна възраст. Въпреки историческата си победа, Хопкинс не присъстваше на церемонията по една много интересна причина.

"Тони беше в Уелс, където е израснал, и беше заспал в 4 сутринта. Трябваше да го събудя, за да му споделя щастливата новина", казва агентът му Джеръми Барбър пред списание People, цитиран от tialoto.bg. Допълва, че актьорът е бил много благодарен и щастлив от победата. Носителят на две награди "Оскар" се мести в Уелс по време на пандемията и засега смята да остане там.

Барбър казва, че Хопкинс обожава ролята си в "Бащата" и се гордее с нея. За него е било чест да се превърне в най-възрастния действащ актьор, който печели "Оскар". Тъй като Антъни не беше на церемонията, колегата му Хоакин Финикс, който спечели миналата година, прие наградата от негово име.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК