Кои са противовъзпалителните закуски за по-добро здравословно състояние?

Ядките и семената са двигателите на нашето здраве

17.04.2021 | 09:12 Редактор: Жаклина Иванова
Кои са противовъзпалителните закуски за по-добро здравословно състояние?

Възпаленията могат да са гнойни, вследствие на бактериални или вирусни инфекции. Те обаче могат да тлеят навсякъде в тъканите и да останат скрити, причинявайки сериозни щети на здравето и нормалните функции в организма. Хроничните възпаления от негноен тип могат да са основа за развитие на здравословни състояния и заболявания, които да бъдат предпоставка за развитие на дегенеративни, ракови и други заболявания в бъдеще.

Храната има голямо влияние върху възпалителните процеси в тялото. Както вредните храни могат да предизвикат възпаления и да ги влошат, така има храни, които имат противовъзпалителен ефект. Правилното хранене и наблягането на противовъзпалителни храни могат да допринесат за подобряване на здравословното състояние и намаляване на възпаленията в организма и тъканите.

Ядките и семената са двигатели на нашето здраве. Пълни са с антиоксиданти и омега-3 мастни киселини, които имат изразен противовъзпалителен ефект. Те са невероятно допълнение към режима на хранене и имат противовъзпалителни свойства.

Домашният кокосов кефир е ферментирала напитка, приготвена от кокосово мляко. Той е източник на пробиотични бактерии, които подпомагат работата на храносмилателната система, най-вече червата. 

Всички плодове и зеленчуци са изключително богати на антиоксиданти, флавоноиди, микроелементи, витамини.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК