Кои са нещата, които почти всеки забравя да прочисти от дома си?

Изхвърлете всички козметични мостри, които сте събирали

16.04.2021 | 17:02 Редактор: Искра Ангелова
Кои са нещата, които почти всеки забравя да прочисти от дома си?

Пролетта е времето, в което обикновено правим цялостно пролетно почистване на дома, за да го освежим след студената зима и да приветстваме лятото подобаващо. Почистваме основно всичко, за което се сетим в дома си, но забравяме някои кътчета, които са пълни с излишни предмети, пособия, дори бижута, които не ни трябват. Възползвайте се от голямото пролетно чистене, за да се отървете от някои често забравяни местенца в дома, които се нуждаят от прочистване.

Кои са нещата, които почти всеки забравя да прочисти от дома си?

Стари дискове, касети, записи

Ако нямате на какво да пуснете тези записи, най-добре ги изхвърлете. В дигиталната ера трудно можете да намерите на какво устройство да пуснете старите си дискове, касети и записи. Освен ако не разполагате с работещо устройство с колекционерска стойност, тези предмети не ви трябват, защото събират само прах. Прочистете ги, за да освободите място за новата си страст.

Книги

Може да имате любими книги, но трупането им в шкафове, секции и килери ви носи само безпорядък и прахоляк. Можете да дарите колекцията си от книги на библиотеки, читалища или хора, които не са ги прочели. Запазете най-скъпите за сърцето си, останалото прочистете. Надали ще се връщате към препрочитането им всеки ден.

Свещи

Ако имате стари свещи, които не са подходящи за украса на дома и трапезата, като например свещи от рождени дни, изхвърлете ги. Те заемат място, не влизат в употреба, а същевременно събират прах.

Шкафове с алкохол

Ако имате шкаф или място, на което съхранявате бутилките си с алкохол, пролетта е удобно време да проверите кои от алкохолите са изветрели и не стават за консумация. Направете прочистване и на това място, което вероятно често забравяте. Някои видове алкохол изветряват след няколко седмици, други след няколко месеца. Проверете всичките си отворени бутилки, съветва az-jenata.bg.

Кутии за бижута

Всяка жена има бижута, които не носи. Време е да ги преровите всичките и да прецените кои ще носите и кои не. Скъпоценните бижута можете да претопите и претворите в нещо ново и модерно. Тези без стойност можете да дарите или изхвърлите. Няма смисъл да заемат място в купища кутии.

Стари устройства

Може ви пролетното почистване ще ви помогне да преровите и шкафовете и килерите си. В тях със сигурност има скрити и забравени стари електронни устройства, които отдавна не ползвате. Удобен момент е да ги извадите оттам и да ги дадете за рециклиране. Направете нещо добро за дома си и за околната среда.

Тоалетни принадлежности, козметични мостри, стара козметика

Почти всеки дом пази спомени от пътувания, а заедно с тях и миниатюрни козметични принадлежности за пътуване, които вероятно не само сте забравили да използвате, но и са с изтекъл срок. Изхвърлете всички козметични мостри, които сте събирали и не сте употребили. Тоалетни принадлежности, които вече не са в употреба също трябва да отидат в коша за боклук.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК