Грешките, които допускаме по време на спор

Някои от тях са сочене с пръст, завъртане на очите, леко подсмихване

16.04.2021 | 09:00 Редактор: Жаклина Иванова
Грешките, които допускаме по време на спор

Знаете ли, че дори и най-щастливите двойки спорят? Споровете могат да бъдат "полезни“ до някаква степен за връзката, но понякога те светкавично се превръщат в голяма караница. А тя води след себе си поредица от грешки в поведението на партньорите. Вижте някои от най-честите.

По време на конфликт често езикът на нашето тяло показва защитна реакция. Кръстосване на ръцете пред гърдите, показване на жестове с ръце, които изразяват презрение и гняв. Сочене с пръст, завъртане на очите, сякаш се присмиваме на думите на партньора си, леко подсмихване.

Колко пъти ви се е случвало, докато се карате с любимия човек да спрете да му отговаряте, да игнорирате присъствието му с часове, дни или обратното? Когато единият от двамата или двамата партньори постъпват по този начин, вероятно искат да избегнат конфликта, да "накажат“ другия. За жалост мълчанието не разрешава проблема, а само добрата комуникация го прави.

В моментите, в които се караме с половинката си, изпитваме гняв към нея. Всичко, което казва, прави, ни дразни. Тогава започваме да прекъсваме, показваме нежелание да чуем аргументите, надвикваме се. Може и ние да сме тези, които не искат да бъдат чути. Прекъсването и неизслушването, винаги вредят на любовта. В повечето случаи слушаме, за да отговорим, но и за да вникнем в дълбочина за някои неща.

Чететe повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК