Кои грешки допускаме в бюти рутината, които омазняват кожата ни повече?

Мазната кожа е сред най-често срещаните състояния, с които жените се сблъскват

15.04.2021 | 17:35 Редактор: Жаклина Иванова
Кои грешки допускаме в бюти рутината, които омазняват кожата ни повече?

Мазната кожа е сред най-често срещаните състояния, с които жените се сблъскват и колкото и да не им се иска, се налага да търпят и да полагат специфични грижи. Това, с което козметиците ни успокояват е, че поне при дамите с мазна или смесена кожа появата на бръчки и фини линии ще е по-късно в сравнение с жените със суха кожа. Поне едно позитивно следствие от вечно лъщящата кожа, която никоя жена не иска да има.

Все пак, не бива и да се оплакваме прекалено, тъй като съвременните козметична и фармацевтична индустрии ни предлагат огромно разнообразие от продукти, с които да ограничим неприятното омазняване.

Прекалено честото миене е вариант да се почувствате по-комфортно, но само за кратко. В дългосрочна перспектива това няма да ви помогне да се отървете от мазната кожа, а напротив, тя започва да произвежда още повече естествени масла и да се омазнява повече.

Ако кожата ви е мазна, може би правите грешката да си мислите, че нямате нужда от овлажнител, но не е така. Пропускането на овлажнител може да направи кожата още по-мазна.

Ако имате повишено омазняване на кожата, повечето козметици съветват да стоите надалеч от продукти, които биха могли да запушат фоликулите или порите.

Дерматолозите препоръчват, ако имате мазна кожа, да избирате продукти без добавени масла, най-вече фон дьо тен, коректори и бази за грим.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК