Създадоха микрочип, който открива Ковид-19 преди да се появят симптоми

Екипът на Пентагона работи от години за предотвратяване и спиране на пандемии

12.04.2021 | 12:30 Редактор: Жаклина Иванова
Създадоха микрочип, който открива Ковид-19 преди да се появят симптоми

Учени, работещи в секретно звено на Пентагона, създадено в разгара на Студената война, сега са създали микрочип, който се вкарва под кожата и за който се твърди, че открива Ковид-19, както и революционен филтър, който според съобщенията в медиите може да премахне вируса от кръвта, когато човек е прикрепен към вентилаторна машина.

Екипът на Агенцията за разработка на изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA) работи от години за предотвратяване и спиране на пандемии, изобретяване на решения и устройства, които се описват повече като научна фантастика и по-малко като наука, пише "Дайли Мейл“.

Членовете на екипа заявиха в американското предаване "60 минути“, че сега са проектирали микрочип, който открива инфекция на коронавируса, преди да се появят симптоми.

Тъй като идеята за микрочипиране на хора не вдъхва голямо доверие, пенсионираният полковник Мат Хепбърн от екипа на DARPA каза, че намерението на Пентагона не е да следи всяка стъпка, която хората правят, но в същото време той не даде друго обяснение. Хепбърн, който иначе е експерт по инфекциозни заболявания, показа в шоуто гел, подобен на тъкан, който е предназначен за постоянно изследване на кръвта.

"Инжектирате го под кожата и той ще ви каже дали има химическа реакция в тялото ви и това е сигнал, че утре ще усетите симптомите", обясни той.

"Това е като контролна лампа. Получавате сигнал, след което давате кръв и я тестват на място. Можем да получим информацията за три до пет минути. По този начин, като се диагностицирате и лекувате навреме, спирате разпространението на инфекцията", допълни още Хепбърн.

Американската войска вероятно ще бъде изключително скептична към новото изобретение, като се има предвид докладът на "Ню Йорк Таймс“, който показва, че една трета от войниците отказват да бъдат ваксинирани от страх да не бъдат чипирани, предаде БГНЕС.

Екипът на Хепбърн е проектирал също филтър, който се прикрепва към вентилаторна машина и премахва вируса от кръвта.

Експерименталното четиридневно лечение е било проведено при "пациент 16“, съпруга на войник, която е била в реанимация в септичен шок.

"Пуснкаме го, той изважда вируса и връща кръвта", коментира Хепбърн. В рамките на няколко дни "пациент 16" напълно се е възстановил.

Американската агенция за лекарства (FDA) е одобрила използването на филтъра и в момента той се използва при лечението на почти 300 критично болни пациенти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
10 rate up comment rate down comment 0
Куку и Пипи
преди 3 години
Айде, няма нужда. Мерси за чипа, дето ще дири под вола теле. Това не беше ли само конспиративна теория? Сигнализирай за неуместен коментар
4
20 rate up comment rate down comment 0
Хахо
преди 3 години
Айде стигнахме и до чипирането, това е същината на въпроса Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 4
akkpan
преди 3 години
Да Америка ще му види сметката на вируса ,ама те онези пак ще измислят някои друг вирус и така до безкрай - докато има диктатури .ама вижте в Америка се смениха 4 президента а В Русия и Китай са същите хайде Китай върви напред . Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 5
Чипирвача
преди 3 години
Е ся ще изтеряса народа! По фейк новини нямаше ли как да пуснете, ***! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 5
ахахаха
преди 3 години
Микрочип, който се инжектира? Коспирация?!? Сигнализирай за неуместен коментар