Поставят плакет на принцеса Даяна пред иконичния дом, където живяла до 1981 г.

На него ще пише "Даяна Спенсър, покойната принцеса на Уелс, 1961-1997 г., живя тук от 1979 до 1981 г."

07.04.2021 | 23:26 Редактор: Здравко Черкезов
Поставят плакет на принцеса Даяна пред иконичния дом, където живяла до 1981 г.

Домът на принцеса Даяна, където тя живее със свои приятелки до 1981 г., ще бъде още по-забележим за туристите и жителите. Едва ли има фен на кралското семейство, който да не знае къде точно е живяла лейди Ди преди да замине за двореца, но сега мястото ще се сдобие и с още един от най-почетните символи на столицата на Англия.

Братът на Даяна – Чарлз Спенсър – разкри, че в момента се изработва син плакет, който ще бъде поставен пред дома на принцесата. "Развълнуван съм от тези фотографии, които показват как се прави синият плакет за дома, където Даяна беше толкова щастлива в своите тийнейджърски години", пише Чарлз в социалните мрежи. Той благодари на компанията, която се занимава с изработката и заяви, че това е прекрасен жест към покойната му сестра.

Върху плакета ще бъде изписано "Даяна Спенсър, покойната принцеса на Уелс, 1961-1997 г., живя тук от 1979 до 1981 г.". Докато живее в апартамента с приятелките си, Даяна работи като бавачка и учителка в детска градина. След запознаването си с принц Чарлз, тя продължава да споделя дома с няколко момичета, като често е била причаквана от папараци и репортери, за да бъде разпитвана за връзката си с принца.

Четете повече по темата в материала на Tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК