Пандемията увеличи продажбата на скъпи коли

За автомобилите на стойност над 100 хил. долара продажбите в САЩ са нараснали с 63%

02.04.2021 | 23:25 Редактор: Никола Симеонов
Пандемията увеличи продажбата на скъпи коли

Пандемията се оказа чудесно време за продажба на наистина много скъпи коли.

"Занимавам се с този бизнес от 40 години и никога не съм го виждал по този начин“, каза Брайън Милър, президент на Manhattan Motors - дилър от висок клас, който продава Bentley, Lamborghini и Bugatti, наред с други ултралуксозни марки, цитиран от CNN Business.

Докато продажбите на автомобили като цяло страдат от спиране на операциите във фабриките и други смущения поради пандемията, продажбите на супер скъпи автомобили, като Ferrari, Bentley и Lamborghini, завършват 2020 г. на невероятни нива.

В Съединените щати общите продажби на леки автомобили са намалели с 10% през миналата година в сравнение с 2019 г.

"Дори когато продажбите на автомобили се възстановиха силно през четвъртото тримесечие, данните се доближиха до данните през четвъртото тримесечие на 2019 г.“, каза Тайсън Джомини, вицепрезидент за анализ на данни в JD Power.

Но продажбите на коли на стойност над 80 000 долара са се удвоили през четвъртото тримесечие спрямо предходната година. А за колите на стойност над 100 000 долара продажбите в САЩ са нараснали с 63% през това тримесечие, каза Тайсън Джомини, вицепрезидент за анализ на данни в J.D. Power.

Четете още по темата в bloombergtv.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК