Синьо лято: Американците се връщат на круизните кораби

На този етап се посочва, че подобен тип пътувания са с "много висок риск"

22.03.2021 | 13:14 Редактор: Юлия Христова
Синьо лято: Американците се връщат на круизните кораби

Американците ще се качат на круизните кораби със или без препоръките на американския Център за контрол и превенция на заболяванията, пише Bloomberg. Една от големите компании в сектора - Crystal Cruises, планира да възобнови плаванията си. Останалите обаче засега изчакват насоките на Центъра.

На този етап от институцията са определили, че круизните пътувания са с "много висок риск".

Crystal Cruises, собственост на Genting Hong Kong, планира да отвори продажбите по 16 маршрута около Бахамските острови. Пътуванията ще започнат през юли и са подбрани по-малко известни дестинации на Бахамите. Цените започват от 1999 долара на човек.

Качването на борда ще може да стане само срещу ваксинационни сертификати. Без препоръките на Центъра за контрол и превенция на заболяванията компанията планира сама да си изготви протокол за безопасност при пътувания.

Екипажите ще бъдат тествани с PCR тестове, а надеждите са и да успеят да се ваксинират преди юли, но това ще зависи от възможностите на страните, от които пристигат. На корабите ще бъдат оставяни свободни кабини, ако се налага изолация и карантина на пътуващите.

Изминалите 12 месеца бяха време на голяма несигурност за круизната индустрия. Авиокомпании и туристически дестинации започват да виждат сигнали за възстановяване, но корабите засега остават закотвени, а собствениците им регистрират милиарди загуби всяко тримесечие.

Цялата статия четете на investor.bg

Снимка: Pixabay 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК