Диетите - лишаване от храна или балансиран режим?

В повечето случаи липсата на резултати води до депресия

15.03.2021 | 23:28 Редактор: Десислава Атанасова
Диетите - лишаване от храна или балансиран режим?

Диетите никога не са лесни, но всички трудности си заслужават, когато се почувствате добре и видите резултати.

За някои хора обаче тези заветни резултати така и не идват. Лишавате се от всичко вредно, но отново не виждате промяна в цифрите на кантара. Познато ли ви е? Е, не сте сами. Във вашата група попадат много хора, като липсата на резултати е причина да се депресират и да се откажат напълно от отслабването.
 
Има няколко причини, поради които да не достигате до килограмите, които искате. Те са свързани с грешното ви хранене, появата на стрес или пък неправилната тренировка. Запомнете, че диетата не се крепи на пълно лишаване от храна, а трябва да бъде балансиран режим, който да ви доставя достатъчно хранителни вещества, за да може организмът да работи правилно.

Ето няколко причини, поради които не отслабвате: 

Твърде много се притеснявате за калориите
 
Според диетолога Лиса Московиц, е много трудно да изчислите общия брой калории, които трябва да приемате на ден и точно какво количество храна трябва да изядете, за да създадете калориен дефицит, необходим за отслабване и изгаряне на мазнини.
 
Затова е важно да отделите време през седмицата за допълнителен сън или йога. Медитацията и успокояването на тялото могат да имат положителни ефекти и дори може да забележите по-бързи резултати в пътуването ви към перфектното тяло.
 
Не ядете достатъчно
 
Първият импулс при започване на диета е да намалите драстично порциите си, но ако пропускате храненията и гладувате, това всъщност може да има неблагоприятен ефект. Според Московиц, недохранването може да принуди тялото ви да съхранява всички калории, вместо да ги изгаря. Трябва да намерите правилния баланс за тялото си.

Какви други грешки правите, за да не отслабвате, ще прочетете в материала на Tialoto.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК