Кои са нещата в кухнята, които трябва да изхвърлим веднага

В гъбите за миене се развъждат бактерии и микроби, които застрашават здравето

09.03.2021 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова
Кои са нещата в кухнята, които трябва да изхвърлим веднага

Кухнята е сърцето на дома. В нея се приготвя храната, която сплотява и събира семейството около трапезата. Ето защо кухнята трябва да е във възможно най-подреден и чист вид. Много често в кухнята на повечето домакини има куп неща, които са за изхвърляне, но по някаква причина продължават да присъстват там. Вижте кои са нещата, които трябва незабавно да изхвърлите от кухнята, за да бъде тя чиста и подредена.

Пособия за еднократна употреба

Ако имате такива, изхвърлете ги. Използвайте ги и ги хвърлете директно в коша. За предпочитане е повече да не купувате такива неща. Ще спестите пари, а и ще се погрижите за околната среда.

Пакети със сосове или други храни от менюта за вкъщи

Огледайте шкафовете си. В тях може да видите забравени пакетчета със соев сос, уасаби или други подобни остатъци от храна, поръчана за вкъщи, по-добре ги изхвърлете.

Надраскани незалепващи тигани

Съдове за готвене с незалепващо покритие, което е нарушено, са вредни и опасни за здравето. Нямат място в шкафовете ви, защото само ви пречат, а и употребата им е опасна.

Стари гъби за миене

Гъбите за миене на съдове трябва да се сменят редовно. В тях се развъждат бактерии и микроби, които застрашават здравето. Ако гъбата е видимо стара и с разрушена структура, то е трябвало отдавна да я смените. Направете го сега, съветва az-jenata.bg.

Стари подправки

Във всеки кухненски шкаф има залежали стари подправки. Прегледайте ги и изхвърлете тези, които са седели отворени дълго време. В тях може да има микроби или яйца на насекоми.

Други неща с изтекъл срок

Прегледайте за още продукти с изтекъл срок, които иначе са с дълга трайност. Сред тях обикновено са паста, ориз, брашно, бобови. Някои от тях може да се окажат развалени или пълни с насекоми.

Ненужна посуда

Ако имате стара посуда, която не ползвате, можете да я дарите на някого, който има нужда от нея. Освободете място за нови неща, с които да подобрите и енергията в кухнята си.

Найлонови торбички

В шкафа под мивката обикновено хората държат пликчета от пазар, които след това ползват за различни цели. Ако сте прекалили с трупането на пликове, освободете се от част от тях.

Стари готварски книги

Ако не използвате старите готварски книги, които държите в кухнята, по-добре ги изхвърлете вместо да събират прах, който да попада в ястията ви.

Освежители за въздух

Ароматизаторите са особено вредни, най-вече в кухнята, където аерозолните им частици попадат в храната. Не ползвайте такива продукти. Ако имате такива, изхвърлете ги. Има натурални начини за ароматизиране на кухнята и дома, които са безопасни и по-ефективни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


11
1 rate up comment rate down comment 1
КОКО
преди 3 години
Щом вече отвориха ресторантите може да се изхвърлят няколко неща на първо време. ПЕЧКА ТОСТЕР 3 бр. *** и др. Сигнализирай за неуместен коментар
10
9 rate up comment rate down comment 3
Д.Кънев
преди 3 години
Брей ние неща въобще не ги знаехме и добре че се намери тоз умник та да ни ги каже.Аман от умници.Че кой *** ще държи хранителни продукти под мивката.Е явно майка му,баба му, жена му и цялата им рода си държат под мивката и готвеното. Сигнализирай за неуместен коментар
9
4 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Домакинските гъби редовно могат да се дизенфекцират в микровълновата фурна, но в един момент трябва да се сменят. Сигнализирай за неуместен коментар
8
7 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Все изхвърлям и все има нещо за изхвърляне!Огромно удоволствие и зареждане да купиш ново на мястото на старото. Сигнализирай за неуместен коментар
7
15 rate up comment rate down comment 5
Слави
преди 3 години
Ако една жена не знае това и не го прави, и то редовно, не е добра домакиня. Сигнализирай за неуместен коментар
6
6 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 3 години
Днес изхвърлих стари съдове и пособия и след това прочетох материала. Бях облечена и и отговори на настроението ми. Купих нови и освежиха кухнята. Сигнализирай за неуместен коментар
5
63 rate up comment rate down comment 4
иво
преди 3 години
е това с хвърлянето на готварски книги ми дойде в повече. Хвърлянето на книги е признак на ограниченост и плиткоумие. Сигнализирай за неуместен коментар
4
27 rate up comment rate down comment 1
Басри
преди 3 години
Ей сега хукнах да изхвърлям..... Сигнализирай за неуместен коментар
3
73 rate up comment rate down comment 9
Румяна
преди 3 години
Само за старите книги не съм съгласна. Сигнализирай за неуместен коментар
2
15 rate up comment rate down comment 13
Роза Илиева
преди 3 години
Напълно съм съгласна,абсолютно вярно. Сигнализирай за неуместен коментар