Варненски блок светна в цветовете на националния трибагреник

Осветяването е по инициатива на жителите на входа, а идеята бързо придоби популярност в социалните мрежи

02.03.2021 | 19:12 Редактор: Радостина Димитрова

Варненски блок светна в цветовете на националния трибагреник. Осветяването е по инициатива на жителите на входа, а идеята бързо придоби популярност в социалните мрежи.

Така изглежда блок 205 в квартал "Кайсиева градина" от вчера. Идеята е на младата домоуправителка Михаела.

Моите деца им е много интересно, като се занимавам да правя за всеки празник по някаква украса. Моят син беше силно впечатлен от трибагреника под формата на светлини и също ще разбере символиката на това знаме, на това осветление", заяви жената.

Всички от блока събрали по 100 лева за материали, а мъжете монтирали светлините на покрива на сградата. А когато се стъмни, трите лъча – бяло, зелено и червено, осветяват пространството пред целия блок.

По проект на Община Варна жителите на входа облагородили градинката пред блока. Направили вътре и малка библиотека, като подновявали често изданията. А за първи март поставили Пижо и Пенда за радост на най–малките обитатели на блока.

Освен красива, светлинната инсталация носи и послание – за гордост и родолюбие. Оригиналното решение е в чест на 3 март, но символът на България ще остане да свети през цялата година.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК