Отменят тържествения ритуал на връх Шипка за 3 март

Причината е, че струпването на голям брой от хора крие риск за покачване на заболеваемостта от Ковид-19

26.02.2021 | 18:40 Редактор: Ралица Братанова
Отменят тържествения ритуал на връх Шипка за 3 март

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно - военен ритуал на връх Шипка, във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на Ковид-19 в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България, съобщават от местната администрация.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Ковид-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Община Габрово обявява, че отменя планирания църковно - военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътна полиция се запазва.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм "Успение на Пресвета Богородица", а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл."Възраждане".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК