Кои са основните причини мъжете да изневеряват

Повечето предпочитат да намерят друг партньор преди да зарежат настоящия

02.03.2021 | 15:00 Редактор: Юлия Христова
Кои са основните причини мъжете да изневеряват

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения в любовта. Повечето хора не са склонни да прощават изневяра. Често тя е причината за раздяла и прекратяване дори на дълготрайни бракове. Всеки има своята причина да изневери. С различните партньори и самите причини не са сходни. Голямо значение има цялостното взаимодействие в една връзка.

Ето няколко причини мъжете да изневеряват:

Те търсят изход

Ако нещата във връзката ви не вървят, партньорът ви може да е започнал да ви изневерява, за да си намери друга половинка, с която да ви замени. Това е много често срещана стратегия. Никой не иска да е сам, а и не всички мъже проявяват достатъчно мъжество, за да се изправят срещу половинката си и да заявят, че вече не я обичат и просто си тръгват. Повечето мъже, а и жени предпочитат да намерят друг партньор преди да зарежат настоящия. Една от причините да ви изневерява е тази.

Той търси по-дълбока връзка

Понякога връзката се изгубва някъде по пътя. С времето партньорите се отдалечават. Ако мислите, че само жените имат нужда от дълбока емоционална връзка, грешите. Мъжете имат не по-малко нужда от дълбочина в отношенията си с нежната си половинка. Когато по някаква причина те усетят, че тази връзка е нарушена, започват да я търсят на друго място.

Отмъщение

Мъжете са импулсивни същества. Те действат на мига, много често и без да мислят. Склонни са да се поддават на моментните емоции. Ако сте изневерили на партньора си, не се чудете, ако и той го е направил при първа възможност. Това може да е чисто и просто отмъщение.

Силен стрес

Стресът може да повлияе по различен начин на мъжете. Някои изпитват нужда да разпуснат далеч от най-близкия си човек, а именно от партньора. Затова предпочитат да се отпуснат в прегръдките на друга жена.

Търси одобрение

Ако по някаква причина партньорът ви не се чувства оценен подобаващо от вас, не му правите достатъчно комплименти, не му показвате, че се гордеете с него и го харесвате, нормално е той да пожелае да усети всичко това. 

Цялата статия четете на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
2 rate up comment rate down comment 0
11111111111
преди 1 месец
ИЗНЕВЯРАТА Е КАТО ДА ИЗГЛЕДАШ ЕДИН ХУБАВ ФИЛМ ЗАРЕЖДАШ СЕ ПОЗИТИВНО Сигнализирай за неуместен коментар